30% Overcapaciteit en toch te weinig ruimte

iotspot-Overcapaciteit-en-toch-te-weinig-ruimte.jpg

Er is iets vreemds gaande op de werkvloer. In kantoorpanden doet zich een bijzondere tegenstrijdigheid voor. We kampen met 30 procent overcapaciteit én te weinig werkruimte. Wat is hier aan de hand? We vroegen het aan jouw ‘collega’s’.

Negatief gevoel bij medewerkers

In gesprekken met corporate organisaties krijgen wij regelmatig het volgende te horen: “Er heerst een negatief gevoel bij onze medewerkers. Volgens hen zijn er veel te weinig werkplekken. Ik deed een bezettings-meting. De uitkomst? Niet te weinig, maar 30 procent te veel werkplekken!” 

Het missen van dynamiek op de werkvloer

Uit dezelfde gesprekken krijgen we ook te horen dat er te weinig dynamiek op de werkvloer is: “We missen de dynamiek in ons kantoor. Graag zouden we zien dat er meer samengewerkt wordt aan de flexibele werkplek-blokken, die we beschikbaar hebben. Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers elkaar weer meer gaan opzoeken?” Het antwoord op die vraag neemt volgens mij tevens de tegenstrijdigheid uit het voorbeeld van hierboven weg.  

Luisteren naar medewerkers

Veel organisaties richten momenteel hun kantoren opnieuw in met flexwerkplekken. Maar in hoeverre nemen zij hierin de werkelijke feiten en de wensen van hun medewerkers eigenlijk mee? Pas wanneer jij medewerkers mede-eigenaren maakt van dit proces, los je de tegenstrijdigheid van overcapaciteit / te weinig werkruimte op. Door te luisteren en te delen kom je samen tot de ideale situatie. Inzicht en feitelijke cijfers is daarbij een belangrijke factor.