Het succes van pretpark apps

Iotspot-het-succes-van-pretpark-apps.jpg

Ben je deze zomer in de Efteling, Walibi, Slagharen, Disneyland of een ander pretpark? Grote kans dat je dan gebruik maakt van de app die deze pretparken speciaal voor bezoekers hebben ontwikkeld. Waarom zijn deze apps zo succesvol?

Overzicht

Allereerst geeft een app je een goed overzicht van de mogelijkheden in het park. Welke attracties zijn er, op welke plaats in het park bevinden deze zich, welke zijn er gesloten, wat is de beste route om te volgen? De app helpt je dus om het park goed te leren kennen. 

Ten tweede maakt de app voor alle attracties duidelijk wat de wachttijden zijn. Dat maakt de wachttijden niet minder lang, maar je weet wél waar je aan toe bent. Bovendien kun je hierdoor vooraf kiezen of je er naar toe gaat lopen om in de rij te staan. 

Reserveren

Veel pretparken experimenteren daarnaast met de mogelijkheid om via de app te reserveren voor populaire attracties. Je spreekt een bepaalde tijd af en hoeft op dat moment bij de attractie niet te wachten. Zo kun je zelfs op drukke dagen in je favoriete attractie zonder in de rij te staan.

Tenslotte is het bijkomend voordeel van de app dat je attracties bezoekt waar je anders niet aan had gedacht, bijvoorbeeld omdat ze door de beperkte wachttijd precies nog passen vóór de geplande tijd van de naastgelegen attractie die je net hebt gereserveerd. 

Drukte accepteren

Is een pretpark app vooral een succes voor de bezoekers? Nee, niet alleen de bezoekers. Het is ook vooral in het voordeel voor de pretparken zelf. Door de app kan het park hun gasten slim sturen en begeleiden. Zo kunnen ze meer capaciteit aan zonder dat de bezoekers zich aan de drukte gaan ergeren. 

Van pretpark naar werkplekmanagement

Als dit soort apps succesvol zijn bij pretparken, waarom doen we dit bij kantoren niet ook zo? Efficiëntie en zekerheid zijn immers ook sleutelbegrippen voor de bezetting van werkplekken.

Als je m.b.v. een app aan medewerkers een goed overzicht biedt van alle werkplekken binnen het bedrijf en hoe je daar kunt komen, dan neemt dat veel onzekerheid weg. Je hebt zicht op de drukte en verlaagt de drempel om eens een werkplek bij een andere vestiging uit te proberen. Hierdoor maak je efficiënter gebruik van je bestaande werkplekken. 

Bied je mensen de mogelijkheid om plekken vooraf te reserveren, dan weten ze waar ze aan toe zijn als ze de auto of de trein in stappen. Ook kunnen collega’s werkplekken bij elkaar in de buurt reserveren. Zo maak je je medewerkers blijer en productiever. 

Drukte ervaar je anders als je weet waar je aan toe bent

Ook al is een gebouw propvol, een medewerker zal dat toch minder zo ervaren als hij voor vertrek van huis kan zien dat er op de derde verdieping in de linkerhoek nog een mooie werkplek voor hem is. Als je zicht hebt op waar het druk is, ervaar je de drukte minder. Dat geldt niet alleen in een pretpark, maar ook in een kantooromgeving.