En wat als je stopt met statische afdelingen?

iotspot-en-wat-als-je-stopt-met-statische-afdelingen.jpg

Herinner je je de game Tetris? Boven aan het scherm verschijnen blokjes die langzaam naar beneden vallen. Aan jou de taak om ze dusdanig te stapelen dat je elke keer een bouwlaag wegspeelt. Het spel is een visuele vertaling van hoe je een gebouw dynamisch indeelt. Door juist te 'stapelen', win je ruimte en dring je leegstand en onnodige kosten terug. Bovendien is het een belangrijke stap naar agile werken.

En wat als je nou eens stopt met het inrichten van statische afdelingen? Wat als je je gebouw volledig opent zonder dat je gebruikmaakt van speciaal gereserveerde ruimtes, zonder dat je rekening houdt met vaste werkplekken? Wat gebeurt er dan? Chaos? Verwarring? Niets van dat. Het bespaart kosten, vergroot de effectiviteit én je richt je positief op agile werken.

Effectiever dan nu

In het vorige blog vertelden we je al dat het tijd is om bezwaren en onmogelijkheden aan de kant te vegen. Dat als je kritisch naar je huidige cijfers kijkt, je 40% effectiever kunt zijn dan nu. Als je dat intussen hebt gedaan, is de volgende zet aan de beurt: durf daadwerkelijk de stap te zetten naar een andere manier van inrichten.

Welke manier?

Kies voor de dynamische indeling. Er zijn geen afdelingen meer, geen vaste plekken behalve zo’n 5% zoals de receptie, maar meer niet.  De rest stel je volledig open. Geen verdiepingen meer voor HR, voor Marketing, noem maar op. Alles is van niemand. Niks is van iemand. Iedereen kan overal werken. Ongeacht welke functie, welke afdeling. En vergeet strenge regels en buitengewone uitzonderingen. Laat het gewoonweg gebeuren…

Dat wordt een fiasco!

Het is een uitdaging, jazeker. Maar onze ervaring is dat medewerkers en hun teamleiders volledig en zorgvuldig de eigen verantwoordelijkheid en vrijheid in handen nemen. Juist door hen het vertrouwen te geven, verloopt dit in goede banen. Dynamische afdelingen geven bovendien alle ruimte aan agile werken en samenwerken. 

De digitale ondersteuning van iotspot kun je als game changer zien, hiermee kun je dynamisch inrichten en inspelen op de actualiteit waardoor je veel efficiënter en dus kostenbesparend te werk gaat. 

Ik wil meer weten

Dat komen we je graag vertellen. Neem contact op met Martijn Kors via martijn@iotspot.co