Combineer en beheers je werkomgeving

Een gebouw in Zwolle. Een ander in Den Bosch en een kleinere dependance in Arnhem. Zijn bij jou de werkplekken ook verspreid over verschillende locaties? En ben je op zoek naar een manier waarop je de werkplekbezetting efficiënt kunt beheren met zelfs een reductie in de kosten? Gooi dan alles op een stapel…  Workspace improvement begint door simpelweg een andere naam te geven aan dat wat er is. Nee, je hebt niet een gebouw met tig werkplekken in Den Bosch en een ander gebouw met zoveel plekken in Zwolle. Je hebt één groot workspace-aanbod en ja, dat is toevalligerwijze verdeeld over verschillende locaties.  Optimaal gebruik maken van ruimte  Ons idee is dat als je alle werkplekken bundelt - en dus niet meer praat over gebouwen – je optimaal gebruikmaakt van je werkruimte en dat je bovendien de medewerkers een breed palet aan keuzes biedt. Iedereen kan van tevoren bepalen waar te werken. En naast deze andere manier van aanbieden, geeft het jou meer inzicht in bijvoorbeeld de buffers die je wellicht onnodig laat bestaan. Want: zijn al die plekken daadwerkelijk in gebruik?  Klinkt logisch...maar sluit ik zo geen mensen uit?  Wij zien bij onze opdrachtgevers dat voordat zij onze app gebruikten, veelal de vroege starters een werkplek hadden. De mensen die verder moeten reizen of later beginnen, vielen buiten de boot. Wanneer bedrijven echter alle beschikbare werkplekken aanbieden en op een hoop gooien, geeft dat de medewerkers meer speelruimte. En ja, dat geldt voor iedereen, ongeacht op welk tijdstip de medewerker begint.  Hoe gaat dat dan?  In de ochtend kunnen mensen meteen zien of er een werkplek beschikbaar is op de locatie waar zij graag willen werken. Mocht een bepaalde plek enorm populair zijn en dus volledig gereserveerd, dan is dat direct te zien in de iotspot-app. De medewerker weet dan: voor mij is deze werkplek niet meer beschikbaar. Hij of zij zal dan niet onnodig afreizen en kunnen kiezen voor een andere beschikbare plek of besluiten thuis te werken.  Efficiency en kostenbesparing  Ja, iotspot is aantrekkelijk voor de medewerker. Maar wij denken dat het vooral een platform is waarmee de Facility en Property Manager maximale speelruimte krijgt. Je kunt deze efficiency bovendien nog verder doorvoeren door werkplekken te reduceren die nimmer in gebruik zijn of te weinig. Je weet exact waar meer plekken nodig zijn of een andere invulling kunnen krijgen. Kortom, het helpt je bij het managen van de werkomgeving én bij het besparen op kosten. Meer weten? Neem dan contact met ons op.  

Een gebouw in Zwolle. Een ander in Den Bosch en een kleinere dependance in Arnhem. Zijn bij jou de werkplekken ook verspreid over verschillende locaties? En ben je op zoek naar een manier waarop je de werkplekbezetting efficiënt kunt beheren met zelfs een reductie in de kosten? Gooi dan alles op een stapel…

Workspace improvement begint door simpelweg een andere naam te geven aan dat wat er is. Nee, je hebt niet een gebouw met tig werkplekken in Den Bosch en een ander gebouw met zoveel plekken in Zwolle. Je hebt één groot workspace-aanbod en ja, dat is toevalligerwijze verdeeld over verschillende locaties.

Optimaal gebruik maken van ruimte

Ons idee is dat als je alle werkplekken bundelt - en dus niet meer praat over gebouwen – je optimaal gebruikmaakt van je werkruimte en dat je bovendien de medewerkers een breed palet aan keuzes biedt. Iedereen kan van tevoren bepalen waar te werken. En naast deze andere manier van aanbieden, geeft het jou meer inzicht in bijvoorbeeld de buffers die je wellicht onnodig laat bestaan. Want: zijn al die plekken daadwerkelijk in gebruik?

Klinkt logisch...maar sluit ik zo geen mensen uit?

Wij zien bij onze opdrachtgevers dat voordat zij onze app gebruikten, veelal de vroege starters een werkplek hadden. De mensen die verder moeten reizen of later beginnen, vielen buiten de boot. Wanneer bedrijven echter alle beschikbare werkplekken aanbieden en op een hoop gooien, geeft dat de medewerkers meer speelruimte. En ja, dat geldt voor iedereen, ongeacht op welk tijdstip de medewerker begint.

Hoe gaat dat dan?

In de ochtend kunnen mensen meteen zien of er een werkplek beschikbaar is op de locatie waar zij graag willen werken. Mocht een bepaalde plek enorm populair zijn en dus volledig gereserveerd, dan is dat direct te zien in de iotspot-app. De medewerker weet dan: voor mij is deze werkplek niet meer beschikbaar. Hij of zij zal dan niet onnodig afreizen en kunnen kiezen voor een andere beschikbare plek of besluiten thuis te werken.

Efficiency en kostenbesparing

Ja, iotspot is aantrekkelijk voor de medewerker. Maar wij denken dat het vooral een platform is waarmee de Facility en Property Manager maximale speelruimte krijgt. Je kunt deze efficiency bovendien nog verder doorvoeren door werkplekken te reduceren die nimmer in gebruik zijn of te weinig. Je weet exact waar meer plekken nodig zijn of een andere invulling kunnen krijgen. Kortom, het helpt je bij het managen van de werkomgeving én bij het besparen op kosten. Meer weten? Neem dan contact met ons op.