Past jouw werkomgeving wel bij generatie Y en Z?

Generation Z.png

Generatie Z, geboren na 1992, is dé generatie die is opgegroeid met technologie en met social media. Samen met de millennials (Generatie Y) vormen zij een groeiende groep op de werkvloer. En ondanks dat de online wereld een groot deel van hun leven invult en bepaalt, zijn ze op hun werk op zoek naar persoonlijk contact. Naar real-time feedback. En willen ze graag face to face samenwerken. Hoe kun jij daarop inspelen?

Ultieme flexibiliteit

Uit een groot onderzoek onder Generatie Z en millennials (uitgevoerd door onderzoeksbureau Future Workplace) blijkt dat de definitie van flexibiliteit langzaamaan verandert. Zagen voorgaande generaties flexwerken vooral in de lijn met vanuit huis werken, de nieuwe generaties zoeken de ultieme flexibiliteit in persoonlijk contact op een plek waar dit in alle vrijheid mogelijk is. 

Wat zoeken zij? 

  • Een werkomgeving waar ruimte is om onderdeel uit te maken van een team. 
  • Een werkomgeving waar plek is voor real-time feedback. 
  • Een werkomgeving waar ze kunnen samenwerken. Ideeën uitwisselen. En persoonlijk contact hebben.

Wat wensen zij? 

  • Op willekeurige momenten kunnen binnenlopen en afspreken.
  • Afspreken waar een wanneer ze dat willen.
  • Mogelijkheid om altijd face to face te kunnen samenwerken.

Hoe kun jij hierop inspelen?


Je werkomgeving is al ingericht op de huidige flexwerker. Met de iotspot-app kun je nog meer inspelen op de wensen van je medewerkers. Zo kunnen zij via whatsapp een werkplek delen. Ze sturen dan simpelweg een bericht naar de desbetreffende collega met de vraag: ‘Zullen we vandaag samenwerken? Deze werkplek naast mij is nog vrij.’ Is het antwoord ja, dan reserveert de collega in de iotspot-app de plek. Omdat in de app duidelijk zichtbaar is dat de plek gereserveerd is, kunnen jassen over stoelleuningen en memostickers achterwege blijven. 

Kunnen wij je helpen?

Face to face collaboration ondersteunen wij op bovenstaande en op andere manieren. Altijd op maat en passend bij jouw organisatie. Neem snel contact op, dan halen we samen het beste uit jouw mensen.