Veilige maar dure werkplekbuffers reduceren? Dat doe je zo.

Houd je elke dag rekening met een mogelijke piek in werkplekbezetting? Zorg je dat er altijd 70% werkplekbeschikbaarheid is? Dan behoor je tot de grote groep bedrijven die voor een veilige buffer kiest. Een kostbare buffer die veelal is gebaseerd op cijfers van piekdagen die ongeveer 4 keer per jaar voorkomen. Als je het roer omgooit, kun je zomaar naar High Agile. Hier vertellen we je hoe je dat doet.

 

iotspot-werkplekbuffers.png

Heb je enig idee hoe vaak je per jaar te maken hebt met een piek in bezettingsgraad? En zijn dat terugkerende momenten of word je er door verrast? We denken dat je waarschijnlijk wel weet wanneer de pieken spelen, maar dat je toch voor een veiligheid kiest om zo te kunnen reageren op onverwachte wendingen. Er is een alternatief. Besparend en efficiënt. Wat zou je ervan vinden als ook jij naar High Agile kunt, dus een werkplekbeschikbaarheid van 50%?

 

Ja dat lijkt me wel wat, maar hoe dek ik dan de risico’s?

Dat doe je door inzichtelijk te maken wanneer er pieken zijn. Want wanneer je die weet, kun je je medewerkers van tevoren inlichten over de bezetting van de komende dagen. Zij kunnen op basis van jouw informatie vanuit huis al kijken of er plek is, die plek reserveren en als ze zien dat het te druk is, eventueel kiezen voor een andere dag, locatie of tijdstip. Niemand rijdt op deze manier voor niks naar kantoor. En jij zorgt ervoor dat de bezettingsgraad van je werkplekken geoptimaliseerd wordt. 

 

Ik wil de veilige buffers aftoppen

Als je gebruikmaakt van de iotspot-app weet je wanneer de pieken spelen en kun je je mensen adviseren. Je geeft hen informatie over verwachte drukte én de mogelijkheid om te boeken. Als dit eenmaal werkt, kun je werkplekken reduceren en uiteindelijk veilige buffers aftoppen. 

 

Meer weten?

Of wil je meteen naar die 50%? Neem dan contact met ons op.