Start met meten

iotspot-smart-desk-sensor.jpg

In onze vorige blog brachten wij feiten. Met deze blog helpen wij jou om deze feiten, binnen jouw organisatie, boven water te halen. Hoe staat het er bij jou op de werkvloer écht voor? Een onweerlegbaar onderzoek én rondvraag bij jouw werknemers helpen jou meten wat jij werkelijk nodig hebt op het gebied van werkplekbezetting.

Smoesje?

Je kent het wel; de student met zijn klikker. Twee keer per dag, 2 weken lang, doemt hij op in de kantoortuin. Klik, klik, weer een telling op de meter. Zo onderzochten we vroeger de werkplekbezetting. Een meting die nogal eens met een behoorlijke korrel zout genomen werd, want ja; die 20 tellingen vielen net in een ongunstige week. Smoesje of waarheid; geen mens wist het, met als resultaat dat er op dezelfde voet werd doorgewerkt.

De waarheid boven water

Wij pakken het nu anders aan. We maken korte metten met smoezen en gaan voor onweerlegbaar resultaat. Drie maanden lang plaatsen wij een nieuwe draadloze sensor; Plug & Play. Deze voert elke 5 minuten, en daarmee in totaal 5760, metingen uit. Dit onderzoek haalt de waarheid boven water. Dit biedt jou inzicht in je werkelijke werkplekbezetting.

Vraag het je werknemers zelf

Fijn, de cijfers zijn boven water, maar hoe kijken je werknemers hier tegenaan? Wat wensen zij? Onze meting combineren wij met een medewerkers onderzoek. Dat biedt hen de kans te zeggen wat zij willen zeggen. Durf te vragen en bovenal; durf te luisteren.