Dit zijn de cijfers

Iotspot-Employee.jpg

Weet jij wat er zich écht afspeelt op jouw werkvloer? Hoeveel procent van je werkplekken is daadwerkelijk bezet? Hoe denken je werknemers over het vooraf kunnen reserveren en afspreken in een flexomgeving? En hoeveel procent heeft ‘moeite’ met het vinden van collega’s of hervinden van een plekje na een meeting? Wij hebben alvast een aantal gegevens verzameld. Zie hier; de resultaten.

Zo staat je bezetting er écht voor

We kampen met 30 procent overcapaciteit en tegelijkertijd het gevoel van te weinig ruimte. Bij een bezetting van 70 procent hebben werknemers moeite om een werkplek te vinden. Dit resulteert bij 75 procent in het gevoel dat er onvoldoende werkplekken zijn. We stellen allerlei regels in, bijvoorbeeld die van ‘opgestaan is plaats vergaan’, wanneer een werknemer langer dan 45 minuten in een meeting zit. Dit terwijl slechts 4 procent van de werkplekken bezet is door werknemers in een meeting. 

Dit vinden je werknemers lastig

65 procent van de werknemers vindt het frustrerend om na een lange meeting weer een nieuwe werkplek te moeten zoeken. Daarbij heeft 45 procent moeite om collega’s te vinden.

Dit wensen je werknemers

80 procent van de werknemers geeft aan het prettig te vinden beter inzicht te hebben in de beschikbare werkplekken per verdieping. Dat vermijdt onnodig zoeken. 38 procent wil graag de mogelijkheid krijgen om samen af te spreken in een flexomgeving. 28 procent van de werknemers geeft aan het prettig te vinden een specifieke werkplek te kunnen reserveren voor het vertrek naar kantoor.

(Meer) inzicht in de cijfers bij jou op kantoor? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.