Dit is onze droom

Iotspot-onze-droom.jpeg

Al sinds onze jeugd creëeren wij nieuwe dingen. De toekomst fascineert ons. Wat gebeurt er in de wereld? Waar gaan we naartoe? Hoe houden we deze wereld leefbaar? Welke nieuwe toepassingen worden bereikbaar voor dagelijks gebruik? En hoe gebruiken we nieuwe technieken om vrije tijd en werken nog aangenamer te maken?

Een van onze huidige uitdagingen is de werkomgeving. Mede omdat wij zelf al meer dan 15 jaar een flexibele werkplek hebben.

Wij dromen van een toekomst waarin iedereen de kans heeft en krijgt om te werken waar en wanneer zij willen. Maar hoe geven wij die toekomst vorm? Hoe realiseren we nou echt een gastvrije, milieubewuste en efficiënte werkomgeving?

Flashback

In de jaren negentig is flexwerken bedacht. Hoofdzakelijk uit kostenbesparing. Professionals bezochten klanten, waren onderweg en daardoor minder vaak op kantoor. Dit betekende minder werkplekken. Pas recent zetten moderne bedrijven een extra stap. Zij creëerden ontmoetingsruimtes. Met slechts de helft aan werkplekken. Als werknemer kun je voortaan echt flexwerken en zelf bepalen of je op het hoofdkantoor, een dependance, thuis of in een café gaat werken. Waar, dat maakt de moderne werkgever eigenlijk niets uit. Als het werk maar goed en af is. 

Zoveel vragen

Veel bedrijven willen mee in deze trend, maar zijn hier niet op ingericht. Wat is de impact van deze nieuwe manier van werken? Wat is het werkelijke effect op kantoorruimtes? Hoe bied je de juiste zekerheid voor medewerkers? Want niet elke medewerker is hetzelfde en wenst op dezelfde manier te werken. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers ten alle tijden goed gefaciliteerd worden zonder overbodige werkplekcapaciteit.

Blik op de toekomst

In de nabije toekomst is kantoorruimte te huur op basis van daadwerkelijk gebruik, in plaats van oppervlak. Mede doordat de deeleconomie zijn intrede doet op de kantorenmarkt. Gebruikers worden niet belast met gedoe rondom beschikbaarheid of registratie. Zij weten waar ruimte beschikbaar is, kunnen prettig werken en indien gewenst samen zitten met directe collega’s, alsof het een vaste werkplek is. Nieuwe technieken zoals IoT maken dit mogelijk. Hiermee creëren we werkplekken die met je smartphone in 1 swipe van een flexwerkplek in jouw werkplek verandert. En virtueel combineren we alle werkplekken tot een gezamenlijk ‘kantoor’.

Kennis is key

Met iotspot gaan we deze droom waar maken. Wij gaan voor een aantrekkelijke, productieve, milieubewuste en efficiënte werkomgeving. Bloed, zweet en tranen stopten wij hier de afgelopen jaren in. Wij werken terug vanuit onze toekomstvisie. We onderzochten, interviewden en analyseerden. Deze kennis houden wij niet voor onszelf. Die delen we. Graag denken wij samen na over het kantoor van de toekomst. Hoe geven we het vorm? Hoe kleuren wij dit zelf in? 

De komende periode presenteren we elke 2 weken een item. Ook delen we de door ons verzamelde artikelen over nieuwe trends op Flipboard: iotspot workspaces.

19 september 2017, Mark, Marnix & Martijn